Hallo,

 

Wij zijn Dominique en Peter en wij wonen met onze drie kinderen, Senne, Lars en Lente in het Vlaams Brabantse Grimbergen.  Wij hebben twee Kooikerhondjes ; Ona en Finne en drie Ragdollpoezen ; Lola, Lili en Lou.

Wij fokken af en toe een nestje en we vinden het geweldig om enkele maanden voor dat jong geweld te mogen zorgen.  Het is steeds weer genieten om de pups of kittens te mogen verzorgen en te zien opgroeien.  Jammer genoeg kunnen we voortaan geen nestje puppy's meer fokken, want Finne is te oud ondertussen en Ona is gesteriliseerd door complicaties bij de bevalling.  Dus voortaan geen pupjes meer voor ons. Enkel nog nestjes kittens.

 

 

 

Ragdolls :

Een stamboom van een kat is anders dan een stamboom van een hond.  Bij de honden is er maar één FCI erkende stamboom en dat is St-Hubertus.  Bij katten zijn er veel stamboomverenigingen.  Je moet dus een vereniging kiezen en u daar bij aansluiten.  Wij zijn aangesloten bij de Belgische Langhaarkatten vereniging (BLKV).

 

De wet zegt dat iedereen die katten wil fokken, een erkenning moet hebben.  Dus ook wij hebben een erkenning en dus zijn wij een erkende kattenfokkerij.  Ons Erkenningsnummer is HK20216735.

 

Onze poezen zijn allemaal (via DNA en via echo) getest op erfelijke aandoeningen. De belangrijkste testen zijn Hcm (hart), Pkd (cystes op de nieren) en cin (schrompelnieren).  Net voor ze naar de dekkater gaan worden ze ook nog getest op FeLV (Leucose) en Fiv (aids).

Uiteraard heeft de dekkater ook steeds dezelfde testen ondergaan. 

 

Mama poes bevalt altijd in onze slaapkamer en daar verblijft ze tot de kittens ongeveer 4 à 5 weken oud zijn.  Zo kan ze de eerste weken in alle rust met haar kittens doorbrengen, zonder dat de honden haar komen storen.  Van zodra de kittens groot genoeg zijn om de wereld te verkennen, verhuizen ze naar beneden.  Daar gaan ze eerst nog enkele weken in een grote ren zodat ze kunnen wennen aan de honden.  Daarna gaat het hek weg en lopen ze gewoon tussen de honden. 

 

Van zodra ze een kilo wegen, worden ze ingeënt en gechipt.  Dat is meestal rond de leeftijd van 9 weken.   Rond de leeftijd van 12 weken worden ze gesteriliseerd.  Dat is wettelijk verplicht.   Op de leeftijd van 13 weken mogen ze dan vertrekken naar hun nieuwe baasjes.  De kittens blijven heel deze periode ook bij mama poes drinken. Het is dus heel belangrijk dat ze tot deze leeftijd bij mama blijven.