Belle Van Rustenburgh :

Belle is op 17 mei 2014 geboren in Cattery Van Rustenburgh in Keiem bij Diksmuide.

 

Belle had een eigen karakter en wist heel goed wat ze wou en vooral wat ze niet wou. 

 

Bij de dierenarts liet ze zich altijd van haar slechtste kant zien.  Ze liet zich niet zomaar onderzoeken en transformeerde tot een wilde tijger.  

 

Toch kon Belle ook heel lief zijn.  Ze sliep vaak bovenop mij en gaf kusjes op commando. 

Belle maakte ons duidelijk dat ze graag naar buiten wou.  Ze ontsnapte regelmatig en stond vaak te janken aan de deur om naar buiten te gaan.  Na haar derde nestje hebben we haar dan laten steriliseren en vanaf dan hebben we ze buiten gelaten. We merkten meteen dat ze veel gelukkiger was.  Ze bleef in de buurt, ging nooit ver weg, maar jammer genoeg kwam ze ook op straat.  Ze had lef en ging soms in 't midden van de straat liggen.  Gelukkig wonen we (door een verkeerswijziging) nu in een hele rustige straat en komt hier bijna geen auto voorbij.  Alle buren kenden Belle, ze ging naar iedereen om kopjes te geven.  En als de buren niet oplettend waren, dan zat ze bij hen binnen.  Dan ging ze languit op de zetel liggen alsof ze thuis was en ze liet zich niet zomaar wegjagen.   

Belle zat ook graag in de auto.  Wanneer ik thuiskwam van de supermarkt en de boodschappen wilden uitladen, sprong ze altijd meteen in de auto.   Ook bezoekers die hier toekwamen, moesten opletten of Belle zat in hun auto. 

Ze volgde mij soms ook als ik met de honden ging wandelen ; dan liep ze luid miauwend achter mij aan, alsof ze wou zeggen "wacht op mij".   

 

Op 12 november 2021 hebben we Belle helaas dood teruggevonden onder een geparkeerde auto.   Belle had die nacht niet bij mij geslapen en toen ik beneden kwam, bleek ze ook daar niet te zijn.   Met een klein hartje gingen we op zoek en toen vonden we haar onder een geparkeerde auto.  Er was helemaal niks aan te zien, geen druppeltje bloed.  We weten uiteraard niet precies wat er gebeurd is, maar we vermoeden dat ze een klap van een auto heeft gekregen. We hopen dat ze niet heeft afgezien. 

 

We gaan Belle heel erg missen !  Ze was mijn stammoedertje ; bij haar is alles begonnen.  Ik heb haar gekocht als fokpoes en heb met haar drie nestjes gefokt.  Haar dochter Beau en kleindochter Lola zetten onze cattery nu verder. 

 

Rust zacht lieve Belle !  

 

 

 

2014 :2015 :

 

 

2016 :

 

 

 

Nestje 2016 : Op 27 augustus 2016 is Belle haar eerste nestje geboren.

 

 

 

 

2017 :

 

Nestje 2017 :  Het tweede nestje van Belle

 

2018 :

 

2019 :

 

2020 :

 

2021 :