15 april :

 

Het was een bewogen nacht.  Ona is aan het wakker worden na haar keizersnee.

Ze is nog heel zwak.  De dierenarts is Ona komen onderzoeken en komt vanavond nog eens terug.  We moeten heel alert blijven want er kunnen complicaties ontstaan.  Ik geef Ona nu elke twee uur een lichte voeding.  Ze eet en drinkt gelukkig alles wat ik haar geef.

De pups doen het wel heel goed.  Ze zijn heel levendig en zuigen goed.

Ik heb Ona al een paar keer naar buiten gedragen om even te plassen, maar voorlopig nog geen plasje gedaan.

 

's avonds Om 21u30 komt de dierenarts nog eens even naar Ona kijken.  Ze vind dat Ona al veel alerter reageert, dus ze is wel tevreden.  Ze hoort ook al terug darmgeluiden, dus alles is terug in gang aan 't komen.  Ze heeft ook aan haar blaas gevoeld en die blijkt toch leeg te zijn, dus dan zal ze toch al eens geplast hebben.

 

 

17 april : Ona is vandaag onrustig.  Ze hijgt en jankt veel.  Haar temperatuur is gelukkig ok en ze eet en drinkt goed. Ze heeft ook al goed geplast en een hoopje gelegd.

 

18 april : De pup van Finne is vandaag via een keizersnee ter wereld gekomen !!  We hebben vanaf nu dus 5 pups.

20 april : Het zijn al een paar drukke dagen geweest met weinig slaap.   De pup van Finne had een moeilijke start.  Zijn buikje stond heel dik en hij was een beetje afgevallen.  Ik ben zaterdagavond en zondagmiddag met hem nog naar de dierenarts geweest voor een spuit buscopan en dat heeft wel geholpen.  Ondertussen zit hij terug boven zijn geboortegewicht.  Hij zuigt goed en ik heb de indruk dat Finne haar melk nu ook goed op gang is gekomen nu.  Dus laat ons hopen dat zijn gewicht vanaf nu de hoogte in gaat gaan en dat zijn buikje in orde blijft.

 

De pups van Ona doen het heel goed, dat zijn al echte dikkertjes geworden.