maandagmorgen 4 mei :

Finne heeft heel de nacht weeën gehad.  Nu is het wachten op de persweeën.Finne wil graven, maar in de tuin mag dat niet, dan maar in de kattenbak


15u20 : Finne heeft nog steeds geen persweeën, we zullen nog wat geduld moeten hebben.  

Ik hoop toch dat ze vandaag nog geboren worden, want Finne ( en wij) worden moe.


 

Eindelijk !! De persweeën zijn begonnen !


17u04 :  De eerste pup is geboren !!  Een reutje van 215 gram.18u20 : Pup 2 is een teefje van 142 gram.21u00 :  Het zijn er nog steeds maar twee.  Raar ! Op de echo hadden ze er zeker vier

gezien.  Heb de dierenarts gebeld, ze komt straks na de consultaties nog even controleren.22u40 :   

De dierenarts is geweest en heeft een spuit gegeven om de weeën op te wekken, maar dat hielp niet en dus moesten we mee naar de dierenarts voor een röntgenfoto.  Op die foto was nog een skeletje te zien.  Dus weer een echo en daaruit bleek dat die pup dood was en die moest er dus uit.  

Finne wordt op dit moment geopereerd.  Ik mocht er jammer genoeg niet bijblijven. 

Vreselijk om haar daar zo achter te laten.  Ik ben zo bang om haar te verliezen. 

Ze heeft al zo'n zware twee dagen achter de rug en nu dit nog ! 

 

De twee pupjes liggen hier bij ons onder de warmtelamp.  Straks halen we Finne terug op en dan mogen de kleintjes weer drinken bij de mama.

 

Normaal zou ik alle mensen op de wachtlijst mailen na de geboorte, maar ik ben te emotioneel momenteel.  Dat zal iets voor morgen of overmorgen zijn.

Alvast bedankt voor jullie begrip.


00u30 : De operatie is vlot verlopen en Finne is al terug thuis bij haar puppy's.

We moeten haar de volgende dagen goed in 't oog houden en regelmatig temperaturen. 

Ik ben zo blij dat ze terug thuis is.  Toen we binnen kwamen sprong ze bijna uit mijn armen en liep naar haar puppy's.  Ze ging erbij liggen en omarmde hen met haar pootjes. Echt aandoenlijk om te zien.  Finne is zo'n lieve mama ! 

Het was een emotionele dag en ik vind het nog steeds heel jammer dat het er maar twee zijn, maar ben ook dankbaar dat Finne ok is en dat we twee prachtige pups hebben.