Maandag 15 juni :
Dinsdag 16 juni :

Vandaag stond een dierenartsbezoek op de agenda. De pups zijn onderzocht, ingeënt, gechipt en er is ook DNA afgenomen. Donderdag 18 juni :Zaterdag 20 juni :

De voorbije dagen al veel gedaan met de puppy's.  Ze zijn al enkele keren mee geweest naar de manege en we zijn ook al eens op onze hondenschool geweest.  Hier thuis nemen we ze soms mee op wandeling in de bolderkar en dan mogen ze even op een veilig grasveldje vrij rondlopen. 

Ona en Oscar doen het heel goed, het zijn twee vrolijke hondjes.  Ze zijn ook al redelijk zindelijk. Overdag doen ze hun behoefte meestal buiten en 's nachts doen ze het netjes op de daarvoor voorziene kranten en trainingsmatjes.


De nieuwe baasjes van Oscar zijn nog eens langs geweest vandaag en ze hadden een nieuw mandje meegebracht voor Oscar, zodat hij alvast kan wennen aan zijn nieuw nestje.Zondag 21 juni :  Vandaag zijn de puppy's nog eens mee geweest naar de manege.  Op zondag is er altijd veel volk daar en dat is goed voor hun socialisatie.  Kooikerhondjes zijn van nature uit eerder eenkennig en terughoudend en dus is het belangrijk dat ze veel onder de mensen komen.  Ona is ondernemender dan haar broertje.  Oscar is soms een beetje terughoudend en schuchter, maar hij heeft zich vandaag echt keurig gedragen.  Hij heeft gespeeld met de kindjes op de manege en heeft met een hele hoop honden kennis gemaakt. Naya de teckel, Igor de Bearded Collie, Vladimir de Duitse dog en Nayka de Aussi zijn ondertussen allemaal vriendjes geworden van de tweeling.  Je merkt wel duidelijk een verschil tussen Oscar en Ona ;  Oscar blijft steeds bij ons in de buurt en is veel rustiger dan zijn zus.  Ona daarentegen, die loopt overal naartoe en gaat tegen iedereen dag zeggen.  Het terras zat vol mensen en die waren allemaal dolenthousiast toen daar zo'n vrolijke pup van 7 weken dag kwam zeggen.  Ze heeft dan ook op veel schoten gezeten.

We hebben uiteraard ook geoefend op het bijroepen, want dat moeten ze allebei nog leren, maar ze kennen ondertussen hun naam al goed en komen vrolijk aangehuppeld als je hen roept.  En uiteraard worden ze dan rijkelijk beloond, want tussen zoveel volk toch reageren op je naam, dat is wel heel knap voor een pup van 7 weken.