vrijdag 25 meiDe eerste nacht is tamelijk rustig verlopen.  Finne is wel met haar kroost van de werpkist naar de bench getrokken en ze heeft zich daar geïnstalleerd.  Typisch Finne !  Ik ken haar gelukkig al, dus ik weet dat ze de eerste dagen na de bevalling een enorme drang heeft om te verhuizen.   Finne houdt niet zo van die werpkist, ze vindt die veel te groot, ze wil liever op een klein plaatske zitten met haar kindjes.  We hebben al speciaal een werpkist die toe kan, zodat ze meer afgesloten zit, maar het zal nooit haar favoriete plekje worden.  

Ik had dus de puppyren  al gedeeltelijk gezet, zodat ze niet met haar kroost naar het waskot kon verhuizen en ik had ook de bench daar gezet zodat ze daar naartoe kon trekken als de drang te groot werd.  En ja dus, ze ligt liever in de bench dan in de werpkist. 

De dierenarts is vanmorgen langs geweest om Finne en de pupjes na te kijken.  De pupjes zagen er goed uit, geen open gehemeltes, geen knikstaartjes,...  alles is dus in orde. Er is wel een pupje met een klein navelbreukje, maar dat kan vanzelf goed komen.  Op 6 weken gaan we dat terug laten nakijken. 

 

Finne heeft vannacht veel groen vocht verloren en ze heeft ook wat lichte koorts.  Ze heeft ook één tepel die gespannen staat en de pups willen daar niet van drinken.  Heb nu manueel wat melk afgetapt en dan een pup aangelegd, dus hopelijk komt dat snel in orde.   Ze heeft voor de zekerheid een spuit antibiotica gekregen.  

 

 

Zondag 27 mei : 

De koorts is weg en de tepel is ook terug normaal.   De pups zijn weer flink bijgekomen, ze doen dat heel goed.  

Finne is nog wel wat onrustig, ze hijgt nog veel en ze heeft nog steeds graafdrang.  Ik heb haar vandaag al enkele keren uit de kattenbak moeten halen, ze kruipt daar in om te graven en als ik ze zou laten doen, dan zou ze met heel haar kroost naar daar verhuizen.  

 

 

 

28 mei : Daarnet tijdens het weegmoment heb ik de naveltjes nog eens nagekeken.  Niks speciaals meer te zien, alle navels zijn toe. 

 

Weegmoment : 

                Puppy nr 1 

                    Reu

 

 

                      Puppy nr 3

                       Teef

 

 

                  Puppy nr 5

                      Teef

 

 

                  Puppy nr 2

                      Reu

 

 

                     Puppy nr 4

                      Reu

 

 

                  Puppy nr 6

                      Teef

 

 


 

30 mei

 

 

Meer zien van dit nestje ?  Ga verder naar week 2