5 maart :

Het was een spannende en emotionele dag gisteren.  De weeën duurde lang en de eerste pup moest al meteen gereanimeerd worden.  Maar die heeft het uiteindelijk wel gered. 

Wij hadden vier pupjes verwacht, dus toen er nog een vijfde uitfloepte waren we aangenaam verrast.  Helaas zijn er daarna ook nog een 6de en 7de pup levenloos geboren.  Ik heb nog mijn best gedaan om ze te reanimeren, maar het heeft niet mogen zijn.

 

Maar we hebben nu wel 5 mooie teefjes, waar we heel gelukkig mee zijn.   Teefje nr 1 en teefje nr 4 zijn wel echt mini. Teefje nr 4 woog maar 142 gram bij de geboorte en is vannacht nog afgevallen tot 132 gram.  Het drinken verloopt nog moeizaam, ze hebben wel honger en zoeken wel, maar als ik ze probeer aan te leggen bij Ona dan happen ze niet.  Dus ben ik maar begonnen met bijvoeden zodat ze niet te neig verzwakken.  Teefje nr 4 kan ondertussen al uit een flesje drinken.  Teefje nr 1 krijgt het nog via een spuitje met een speentje erop.

 

 

 

De gewichten :

Vannacht waren de twee kleinsten afgevallen, maar door het bijvoeden heb ik de gewichten toch wat omhoog gekregen.   Pupje nr 4 was afgevallen tot 132 gram en zit nu terug op haar geboortegewicht. 

 

 

 

23u55 :

Na 100 keer aanleggen is het dan eindelijk gelukt ; de twee kleinste drinken nu ook van de tepel.  Yes !!! 

 

 

6 maart :

De nacht is goed verlopen.  Ik heb de twee kleinsten niet meer moeten bijvoeden.  Ze drinken zelfstandig van de tepel nu.  Ik help nog wel met aanleggen, want anders worden ze weggeduwd door de grotere, maar het gaat echt wel goed nu. 

 

 

 

 

Donderdag 7 maart :

Het was een moeilijke nacht.  Ona voelt zich niet zo goed, ze heeft 40 graden koorts.  Ik vermoed dat ze daardoor ook minder melkproductie heeft, want de pups zeuren veel.  De pups zijn nog niet afgevallen ten opzichte van hun gewicht van gisteren, dus ik wacht nog heel even met bijvoeden, want het is wel belangrijk dat ze goed blijven zuigen bij Ona.

Heb een afspraak gemaakt bij de dierenarts.  Om 13u mag ik gaan.

 

 

 

 

Dierenartsbezoek is goed verlopen.  We hebben voor alle zekerheid nog een foto laten maken om te zien of er niks is achter gebleven, maar dat is gelukkig niet zo. 

Ze heeft nu een spuit antibiotica gekregen en een spuit Metacam tegen de pijn.    Haar koorts is ondertussen gezakt naar 39.4

Nu afwachten en hopen dat ze zich snel weer beter voelt.

 

Ona blijkt in ieder geval toch nog genoeg melk te hebben, want de pups zijn allemaal bijgekomen.

 

Vrijdag 8 maart :

De nacht is redelijk goed verlopen, al zijn er wel wat zeurkousen bij die mij wakken hebben gehouden met hun gepiep, maar ja, wat wil je met 5 meisjes bij elkaar 😊😜.

 

Vannacht had Ona terug 39.9 graden koorts. Ik heb de warmtelamp dan maar uitgezet, want dat zou het alleen maar erger maken. Om 9u terug haar koorts gemeten en toen was het gezakt naar 39.5. Heb wel de indruk dat ze al minder vloeit. Ze verliest al minder vuil dan in het begin. De eerste dagen moest ik om de 4 uur een ander vetbed leggen, want dat hing telkens onder de groene smurrie, maar nu blijft het al veel langer proper. Ik heb haar lange haren onder haar staart en bij haar billen afgeknipt om ze proper en droger te kunnen houden en ze ziet er al veel properder uit nu. Heb ze al een paar keer afgespoeld in bad, maar dat is nu niet meer nodig doordat ze minder vloeit nu.

 

Ona is met geen stokken uit de werpkist te krijgen. Ze wil er echt niet uit. Heb haar vannacht wel eens verplicht om te gaan plassen want zo alles ophouden kan niet goed zijn. Het is een hele karwei om haar uit die werpkist te tillen, want ze wringt serieus tegen. In het begin kwam ze nog even uit de werpkist om te plassen (weliswaar binnen, maar bon), maar nu houdt ze dus alles op. Seffens dus toch nog maar eens een poging doen om ze even buiten te krijgen.

 

 

 

Zaterdag 9 maart :

Ona blijft koorts aanmaken.  De Metacam zorgt er wel voor dat de koorts zakt tot 39.5, maar van zodra de Metacam is uitgewerkt stijgt de koorts weer tot 40 graden.   Ik overleg dagelijks met de dierenarts, maar voorlopig is het afwachten en hopen dat de koorts snel zakt. 

 

 

Zondag 11 maart :

De koorts van Ona lijkt te zakken.  Vanmorgen had ze 39.1 en  van zodra de Metacam begon te werken is de temperatuur nog gezakt naar 38.6.  Dus dat gaat eindelijk de goede kant op. 

Ze is nog wel onrustig, hijgt en piept veel en heeft veel graafdrang.   Ze heeft nog niet veel eetlust, maar als ik het voer met de hand, dan krijg ik er wel genoeg in.

 

 

Meer zien van dit nestje ?  Ga dan snel naar week 2