Maandag 11 maart : De pups zijn 1 week oud.

 


        Pup 1                       Pup 2

      352 gram                        390 gram

 

 


          Pup 3                         Pup 4

        468 gram                           290 gram

 

 

        Pup 5

       396 gram


 

Dinsdag 12 maart :

 

Ona haar koorts is weg.  Vandaag begonnen met de dosis Metacam af te bouwen.

Ona is soms nog wel onrustig, vooral 's nachts graaft ze nog veel en ze moet ook veel naar buiten om te plassen, dus ik loop nog steeds met wallen onder mijn ogen, maar ik ben al blij dat de koorts weg is.

 

De pups doen het heel goed, het zijn zo'n schatjes.

 

 

Donderdag 14 maart :   Vanaf vandaag mag oma Finne mee in de werpkist.   Finne had al langer interesse voor haar kleinkinderen, maar ze mocht van Ona niet in de werpkist komen.   Maar vanaf vanmorgen mag het plots wel, dus gaat Finne af en toe mee moederen in de kist.

Als Finne zelf een nestje heeft, dan mag Ona meestal rond de derde dag de werpkist betreden, maar Finne heeft dus iets meer geduld moeten hebben.

 

 

Zaterdag 16 maart :

Vannacht kwamen Finne en Ona mij in paniek wakker maken, want er was een pup uit de werpkist gekropen. Het was een gekrijs van jewelste.  De pup lag op de koude vloer te janken en de twee mama's wisten niet hoe ze het moesten aanpakken, dus kwamen ze mij met veel gejammer halen.  Ik heb de pup meteen weer bij de rest gelegd en de rust was snel terug in de werpkist.  Ik heb uit voorzorg wel een plankje in de deuropening geschoven, zodat dit niet meer kan gebeuren.  Van zodra ze kunnen stappen, mag de werpkist open, maar voorlopig toch nog effe veilig in de werpkist.   

 

Meer zien van dit nestje ?   Ga dan snel naar week 3